pühapäev, 31. juuli 2016

Tekiila marss

2. päeva ametlik osa algas kell 19.00 kogunemisega hotellis. Edasi jalutasime kogu trupiga kesklinna Trinidad Garcia de la Cadena väljakule, kuhu oli veidi üle kahe kilomeetri maad. Üritus, millele me läksime, pidi esialgsete selgituste järgi olema linnarahva traditsiooniline pidu, kus tantsides ja rohkelt joovastavaid jooke tarvitades liigutakse piki linnatänavaid edasi. Külalistena on sinna seekord kutsutud ka kõik Folkloriada osalejad. Tegelikult me siiski päris täpselt ei tea  - see kõik võis olla ka täpselt vastupidi ;).

Leia pildilt Meelis!

Igal juhul kogunesid sinna väljakule ka teiste riikide esindajad. Ja välja nägi see asi seal nii, et hulk mehhiklastest koosnenud ansamblikesi (valdavalt puhkpillid ja trumm) mängisid kordamööda või ka samaaegselt erinevates nurkades lugusid ja festivallased improviseerisid tantse. Lood kõlasid küllalt sarnaselt. Temperamentsed lõunamaalased suustsid silmarõõmu pakkuda hoogaste liigutuste ja poosidega, meie grupist suutis neile konkurentsi pakkuda üksnes Pogga oma kaunite partneritega. Aga muusika 2xL-i (töö käigus tekkinud nimetus Leigaritele ja Leesikatele) ei sega ja meie etteastes sai näha muu hulgas „Juudi polkat“.



Tujutõstmiseks jagati kõikidele keraamilised kruusikesed, mille sai paelaga kaela riputada, ja nendesse valati mõistagi tekiilat. Mitte pudelist, vaid 5-liiitrilistest kanistritest, sellistest, millega meil saab vett osta.



Kui pidu oli korralikult käima tõmmatud, liikus kogu kamp pillide saatel trallitades läbi linna, kuni jõudis katedraali esisele väljakule. Seal olid üles seatud ka tribüünid, kus sai jalga puhata ja õhtust süüa. Süüa jagati sealsamas väljakul, pakuti traditsioonilist mehhiko toitu: tacodele mätsiti peale erinevaid täidiseid, mille koostis jäi mõnelgi puhul tuvastamatuks. Põhimõtteliselt jätkus samasugune tants ja trall nagu eelmisel väljakul. Reisiväsimus ja magamatus olid teinud aga oma töö ja see pidu jäi 2xL-ile küllalt lühikeseks. Pealegi tähendas kojuminek 2,5 kilomeetrit mäkketõusu. 

Tuba 280,  Paplid ja Kendlad